We blijven geconnecteerd,
persoonlijk zoals altijd,
digitaal nog meer dan vroeger

Ontdek onze digitale oplossingen

Uw bedrijf in transformatie?

Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

Oplossing

Vergeet de witte raaf

Een war for talent, de mismatch op de arbeidsmarkt, een snel veranderende wereld? Talentmobiliteit en talent matching bieden een houvast.

Uitdaging één: de mismatch op de arbeidsmarkt

De war for talent woedt hevig en toch blijft er een mismatch op de arbeidsmarkt: veel vacatures raken niet ingevuld terwijl er toch veel werkzoekenden zijn. De reden? Bedrijven zoeken vaak vruchteloos naar de witte raaf en werkzoekenden kijken zelden verder dan hun vroegere functie. Met een hoge menselijke en economische kost tot gevolg.

De oplossing? Talentmobiliteit, waarbij werknemers en werkgevers een goed kruisbestuiving vinden tussen individuele talenten en de missie van de organisatie. Dit zijn Organisaties die erin slagen de juiste mensen te vinden, te vormen en waardevol talent te houden.

Uitdaging twee: geen werkzekerheid meer

Vroeger was er werkzekerheid: vaak bleven mensen een leven lang aan de slag in één functie en organisatie. Die tijd is voorbij. We leven in een snel veranderende, complexe wereld waarin jobs in sneltempo verdwijnen, veranderen en ontstaan.

Uw uitdaging als werkgever? Mensen in beweging houden zodat ze hun talenten maximaal blijven inzetten en zo de slagkracht van uw organisatie verhogen. Tegelijk houdt u hen zo langer gemotiveerd aan boord. De sleutel? Inzetten op functie- en organisatie-overstijgende metacompetenties zoals veerkracht of analytisch vermogen, die garanderen dat iemand ook in een andere job aan de slag kan. Dat is loopbaanzekerheid.

Assessment als hoeksteen van HR

Assessment helpt medewerkers te reflecteren over hun gedrag, competenties, waarden en attitude. Ze (her)ontdekken wie ze zijn en waar ze staan en krijgen zicht op hun ontwikkelingspunten. Dat zorgt voor een win-win-win: 

  • Medewerkers ontdekken talenten en metacompetenties die de weg openen naar carrièrekansen waaraan ze misschien zelf nooit hadden gedacht. Ze merken dat uw organisatie in hen investeert, wat hun motivatie en loyaliteit verhoogt.
  • Uw organisatie heeft een helder zicht op de interne talentpool en dus minder nood aan externe witte raven die soms veeleisend en minder loyaal zijn. Uw mensen groeien intern door en verhogen zo uw wendbaarheid en competitiviteit.
  • Mensen gaan proactief op zoek naar een job die aansluit bij hun metacompetenties. Dat verlaagt de kosten voor de samenleving.

We zijn een partner die steeds de objectiviteit bewaart tijdens verschillende HR-processen en meedenkt/overlegt met het bedrijf. Zo staan we niet aan de zijlijn, maar willen we een actieve samenwerking opbouwen om mee te helpen bij de uitbouw van HR - procedures.

In deze onzekere corona-tijd hebben we een reeks digitale oplossingen uitgewerkt:

  • Assessment volledig vanop afstand
  • Simulatieoefening via video
  • Interviews & overleg 100% digitaal
  • ...

Assessment voor organisaties

Assessment voor Teams

Assessment voor Individuen

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

De 7 V's van je innerlijk kompas

Inzicht
De 7 V's van je innerlijke kompas, ook in crisissituaties

De 7 V's van je innerlijk kompas

Crisissituaties brengen heel wat emoties met zich mee. En die emoties zijn soms zelfs zo heftig dat ze ons compleet overspoelen of bevriezen. Hoe kan je er nu voor zorgen dat je niet voorbijgaat aan die emoties maar tegelijkertijd ook wel je pad blijft volgen en groeit? Geïnspireerd op de adviezen van Dr. Jim Taylor geeft onze expert loopbaancoach Anouk Smets enkele handvaten om in tijden van crisis je innerlijk kompas terug te vinden en meester te blijven over de weg die je wil bewandelen. 

Waarom (g)een ex-medewerker aanwerven?

Inzicht
Ruth Van Impe, HR Manager bij Skill BuilderS geeft haar kijk op boemerang-rekrutering

Waarom (g)een ex-medewerker aanwerven?

Boemerang-rekrutering of het aanwerven van ex-medewerkers kan deel uitmaken van een rekruteringsstrategie en die begint al bij de offboarding. Maar waarom zou je inzetten op het gericht aantrekken van medewerkers die ooit het bedrijf (al dan niet vrijwillig) verlaten hebben? Lesley Arens van het HR-vaktijdschrift #ZigZagHR vroeg onze collega Ruth Van Impe naar haar visie. Ruth is HR Manager bij Skill BuilderS en zelf een mooi voorbeeld van een succesvolle boemerang-rekrutering.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor