Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/jobdating2_0.jpg
Tip

Ga ik nog wel een nieuwe job vinden?

Een vraag die onze coaches Outplacement vaak genoeg horen. Hun antwoord is altijd volmondig ‘JA!’

Zolang een persoon overtuigd blijft van de eigen talenten, competenties, kwaliteiten en van wat hem/haar zo uniek en mooi maakt als persoon, komt het allemaal goed.

Maar hoeveel onze coaches ook geloven in hun coachees, het is aan hen om zich te verkopen tijdens een sollicitatiegesprek, om hun beste beentje voor te zetten en om er te staan als potentiële werknemer en aanwinst. Veel druk op de schouders van onze werkzoekenden. Soms weten ze het ook even niet meer en twijfelen ze aan zichzelf bij de zoveelste standaard afwijzing.

Binnen Skill BuilderS krijgen we vaak te maken met grote faillissementen en herstructureringen. Deze situaties vragen tijd (en soms veel tijd), om te verwerken, om opnieuw klaar te zijn voor die arbeidsmarkt. We mogen niet vergeten dat heel wat van onze coachees soms 15, 20, 30 of zelfs 40 jaar niet meer hebben gesolliciteerd. De arbeidsmarkt is enorm veranderd. Het is letterlijk een nieuwe wereld die ze betreden, en die wereld is best hard.

Vaak stellen onze coachees zichzelf de vraag: “Is het normaal dat ik nog geen job heb? Ga ik nog wel een job vinden? Hoe komt het dat ik nog geen job heb en anderen wel?”, … .

Onze outplacement-coach Stefanie Vleeschouwer geeft graag enkele tips:

  • Bepaal je eigen tempo. Neem de tijd om je faillissement, ontslag, hertstructurering te verwerken. Laat je emoties toe en luister ook naar jezelf. Deel je gevoelens met anderen, jouw familie, gezin, vrienden, collega’s, je coach.
  • Blijf overtuigd van jezelf. Neem een groot blad, plak er een foto van jezelf op en schrijf rond je eigen foto wat jouw pluspunten zijn. Denk hierbij aan jouw ervaring, competenties, kwaliteiten, opleidingen. Vraag hierbij ook hulp van anderen, vraag aan hen wat ze zo waarderen aan jou, waarom ze jou graag hebben en wat ze precies bewonderen.
  • Maak een planning. Als gemotiveerde werkzoekende ben je voltijds zowel bewust als onbewust bezig met het zoeken naar een nieuwe job. Probeer dit af te bakenen. Probeer er max. 3 dagen per week mee bezig te zijn (bijvoorbeeld maandag, woensdag en vrijdag). Bepaal op voorhand wat je gaat doen. Schrijf op jouw planning ook zaken op die je energie geven (hobby, koken, tijd met je gezin, …). Solliciteren kan emotioneel uitputtend zijn, bescherm jezelf. 
  • Vraag aan je omgeving om niks te vragen over jouw zoektocht naar werk. Iedereen bedoelt het oprecht goed als ze de vraag stellen: “En, heb je nog nieuws? Nog gesprekken gehad?” Maar ook dit kan onzekerheid met zich meebrengen. Zeg tegen je vrienden en familie dat je hen wel op de hoogte zal houden als je nieuws hebt en dat je het zelf wel zal aangeven als je nood hebt om erover te praten.
  • Vraag tips om te groeien in jouw sollicitatieproces. Jammer genoeg krijgen we te vaak een standaard antwoord als het gaat over een afwijzing. Ze hebben betere kandidaten gevonden die meer aansluiten bij het profiel, ze hebben de vacature intern ingevuld, of je krijgt helemaal geen antwoord. Maar weet dat je een antwoord verdient. Ga er zelf achterna. Vermijd het woord ‘feedback’, vraag naar tips over je CV, brief en zelfs over je gesprek. Vraag welke indruk je hebt nagelaten en dat je dit graag wil weten om te groeien in jouw gesprekken. 
  • Laat je gevoelens toe en luister naar je eigen lichaam. Even een break nodig? Neem die dan ook. Neem een weekje afstand van de verschillende jobkanalen en vul jouw week in met zaken die je energie geven. Probeer nadien een frisse start te nemen. Een motivatiebrief schrijven bijvoorbeeld lukt niet als je het allemaal niet meer ziet zitten.
  • Durf hulp te vragen. Wij zijn er om jou te ondersteunen, te coachen, te blijven motiveren en vooral om je te doen geloven in jezelf. Maak er gebruik van.

Wij geloven in jou, altijd!

Bij Skill BuilderS zijn we er voor jou, om je te steunen in elke stap die je neemt in jouw loopbaan. 

Wil je hierover graag meer in detail praten?

Contacteer onze coach Stefanie Vleeschouwer.

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Job Fair on Air voor 55+

Nieuws
Job Fair on Air 55+ op 22 september 2020

Job Fair on Air voor 55+

Op dinsdag 22 september vindt een nieuwe editie plaats van ‘Job Fair on Air’. Deze editie richt zich heel specifiek op een doelgroep van werkzoekenden uit Limburg die 55 jaar of ouder is. Tijdens een boeiende digitale jobbeurs kunnen deelnemende bedrijven kennismaken met een een groep werkzoekenden die begeleid worden door Skill BuilderS. Zij zullen zich kort en krachtig voorstellen aan de hand van een aantrekkelijke elevator-pitch. 

Comfortabel met je talenten

Inzicht
Comfortabel met je talenten. Les het inzicht van onze expert coach Anouk Smets

Comfortabel met je talenten

Praat jij makkelijk over je talenten? Kan je ze snel benoemen? Sta jij af en toe wel eens stil om te ontdekken wat je talenten exact zijn? Tja,... jezelf talenten toewijzen, dat is niet gemakkelijk. Maar hoe komt dat toch? Waarom vinden we het evidenter om anderen een pluim te geven, maar staan we met onze mond vol tanden wanneer we onze eigen talenten moeten opsommen? Wil jij ook graag je talenten kennen en je er ook bij op je gemak voelen? Lees dan zeker de drie aandachtspunten van onze expert loopbaancoach Anouk Smets.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor