Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner2_0.jpg

Visie op leiderschap

Leiderschap als sleutel tot talentmobiliteit.

Sommige organisaties slagen erin om talent aan zich te binden en in beweging te
brengen. Dit maakt hen aantrekkelijk, wendbaar en weerbaar.
Veel anderen niet. Het verschil zit in hun leiderschap

Bedrijven op de bres

We beleven een tijdperk van transformatie. Organisaties kraken in hun (oude) voegen. Het verloop bij jongeren piekt (38% bij min 30-jarigen in de eerste twee jaar). Burn-out en bore-out maken opgang.

De strategische vraag die het voortbestaan en de groei van uw organisatie bepaalt? Hoe trekt u de beste talenten aan, houdt u ze aan boord, ontwikkelt u ze optimaal en blijft u ze inzetten?

Talentmobiliteit maakt wendbaar en weerbaar. Enkele organisaties slagen daarin en worden wereldwijd als inspirerend voorbeeld aangehaald. Veel andere streven ernaar, maar lopen onderweg vast.

Talentmobiliteit en verbinding

Waarom slagen sommige organisaties er wel in om hun talent in beweging te brengen en andere niet? Leiderschap dat talentmobiliteit stimuleert en bijdraagt tot verbinding blijkt essentieel op 3 niveaus: 

  • Organisatie: leiderschap creëert een gezonde context waarbinnen talent zich optimaal ontplooit in verbinding met het doel, de waarden en de cultuur van de organisatie.
  • Anderen: leiderschap brengt teamleden in verbinding met hun talenten en die van anderen, en coacht hen om ze te ontwikkelen en in te zetten.
  • Zichzelf: zelfleiderschap brengt u in verbinding met uzelf om uw talenten te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten als win-win-win voor uzelf, uw organisatie en de maatschappij.

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

De 7 V's van je innerlijk kompas

Inzicht
De 7 V's van je innerlijke kompas, ook in crisissituaties

De 7 V's van je innerlijk kompas

Crisissituaties brengen heel wat emoties met zich mee. En die emoties zijn soms zelfs zo heftig dat ze ons compleet overspoelen of bevriezen. Hoe kan je er nu voor zorgen dat je niet voorbijgaat aan die emoties maar tegelijkertijd ook wel je pad blijft volgen en groeit? Geïnspireerd op de adviezen van Dr. Jim Taylor geeft onze expert loopbaancoach Anouk Smets enkele handvaten om in tijden van crisis je innerlijk kompas terug te vinden en meester te blijven over de weg die je wil bewandelen. 

Wat zijn de skills van de toekomst voor de HR Business Advisor?

Inzicht
HR Skills van de toekomst?

Wat zijn de skills van de toekomst voor de HR Business Advisor?

De HR business partner of advisor kruipt alsmaar meer in de rol van een consultatieve business partner. Was HR vroeger de vertrouwenspersoon om alle HR-gerelateerde topics even op te lossen, dan wordt zij vandaag meer een interessante challenger. Steven Van Mol, Managing Partner en Leadership expert bij Skill BuilderS, geeft in de mei-editie van het #ZigZagHR-tijdschrift zijn kijk op de HR Skills van de toekomst.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor